Petrochem A/S – Skandinavisk distributør af Petro-Canada! - Avancerede smøremidler og olier fra Petro-Canadas unikke teknologi

Teknologien bag vores smøremidler

Se videoen om Petro-Canada her!

Petro-Canada’s patenterede ‘HT-proces’ – den kritiske forskel

Petro-Canada’s 2-trins ’Hydro-Treating’ proces er hovedårsagen til succesen. Ved bl.a. at fjerne uønskede polære- og aromatiske komponenter fra olien, kan man producere en vandklar baseolie. Når denne baseolie blandes med udvalgte additiver bliver resultatet en serie af smøremidler med exceptionelle egenskaber. ’HT’-processen har medført at Petro-Canada i dag er et af verdens førende oliefirmaer når det gælder produktudvikling.

Der er markante forskelle mellem konventionelle solvent-raffinerede og ’HT’ producerede base olier. Den største forskel er elimineringen af aromatiske molekyler (tit mindre end 0,5%) i ’HT’ olierne.

Til sammenligning er det aromatiske indhold i solvent raffinerede olie på mellem 10% og 35%.

Vores smøremidler produceret af *HT’ baseolier, er konventionelle smøreolier produceret af mineralolie, langt overlegen på en række kritiske områder. ’HT’ baseolien med ekstra højt viskositetsindeks anvendes i smøremidler, hvor der netop ønskes høj viskositets stabilitet, gode lavtemperatur egenskaber m.m.

’HT’ produkterne har i høj grad de samme egenskaber som syntetiske smøremidler så som poly-alpha-olefin (PAO), og giver følgende egenskaber:

  • Meget høj viskositets stabilitet
  • Overlegen modstand mod oxidering
  • Fremragende termisk stabilitet
  • Formindsket miljøpåvirkning